Dodge objavio teaser novog Vipera

CHRYSLEROV SRT (Street & Racing Technology) odjel je objavio prvi teaser nove generacije Vipera, koja bi premijerno trebala biti predstavljena u travnju na salonu u u New Yorku.

Nažalost, iz ovog teasera ne možemo saznati puno o izgledu nove generacije, no za očekivati je kako će Viper zadržati svoje originalne proporcije i većinu klasičnih elemenata svog dizajna.

Za sada nema niti konkretnih informacija o tehničkim karakteristikama novog modela, no neki izvori navode kako bi automobil trebao pokretati 8,7-litreni V10 atmosferski motor snage preko 600 KS. Očekuje se kako će novi Viper ubrzavati do 100 km/h za oko 3,3 sekunde.

Za razliku od prethodnika nova bi generacija trebala biti bogato opremljena elektroničkim pomagalima, uključujući i sustav kontrole proklizavanja.

Viper bi se na američkom tržištu u prodaji trebao naći do kraja ove godine, a hoće li stići i na europska tržišta za sada nije poznato. Na kraju valja dodati kako će se prodavati pod značkom spomenutog SRT-a, a ne Dodgea, što je znak kako će ubuduće SRT u Dodgeovim vozilima imati istu ulogu kao primjerice AMG kod Mercedesa (SLS AMG).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.