Dobre i loše strane kupnje s auto otpada

Screenshot: Youtube

OVE stvari morate znate prije nego što potražite dio na auto otpadu.

Automobilski otpad dobro je mjesto za kupnju dijelova automobila, ali prije nego što dođete na njega i odlučite kupiti neki dio, trebate znati sve dobre i loše strane. Stranica Auto Guru izdvojio je sve čega morate biti svjesni prije nego što krenete u potragu za polovnim dijelovima automobila na automobilskom otpadu.

Dobre strane

Cijena

Dijelovi koji se mogu kupiti na otpadu često su najpovoljniji koji se mogu naći. Ako imate stariji automobil, ovo je pravo mjesto za vas, a dio koji vam nedostaje koštat će vas puno jeftinije nego da kupujete nov.

Rijetki dijelovi

Ovakvi otpadi sadrže razne vrste vozila pa i dijelove za njih. Ako vam je teško naći dio za auto zato što je star ili zato što nije puno takvih automobila proizvedeno, velika je vjerojatnost da će se takav dio naći upravo na otpadu.

Doprinos očuvanju životne sredine

Ako na otpadu nađete dio automobila koji vam treba, na neki način ste pridonijeli očuvanju životne sredine. Kupovinom polovnog morat će biti proizveden primjerak manje, bar u teoriji.

Dijelovi za kratkoročne popravke

Otpadi su savršeni za nalaženje jeftinih, a očuvanih dijelova, ali tu su i manje očuvani dijelovi koji će vam biti od pomoći ako vam je potrebno samo da ih zamijenite kako biste mogli odvući automobil automehaničaru da biste ih nakon toga bacili. nažalost, postoje i oni koji takve dijelove ugrađuju prije prodaje automobila.

Loše strane

Nepoznata povijest

Kupnja dijelova na otpadu je rizična zbog nepoznavanja povijesti dijela koji se kupuje. Katkad će na otpadu postojati informacija o tome koliko je kilometara prešlo vozilo kada je dovezeno, ali to za neke dijelove uopće nije važno.

Garancija

Na nekim otpadima dobit ćete garanciju, a neki vam je neće dati. Svakako ne trebate očekivati da će vam dio koji tamo kupite trajati duže od nekoliko mjeseci.

Samoposluživanje

Na velikom broju otpada sve morate napraviti sami. Na nekim od njih automobili čak nisu ni rastavljeni na dijelove, pa morate sami naći odgovarajući model, te dio izvaditi svojim alatom. Nakon toga dio nosite na uvid, pa tek onda saznajete njegovu cijenu. Ipak, ne funkcioniraju svi auto otpadi isto pa ćete negdje naći i već izvađene dijelove.

Ovo nije baš najlakši način za kupnju autodijelova

Mnogi otpadi nemaju stranicu na kojoj možete vidjeti koji su dijelovi za koje automobile dostupni i koliko bi mogli koštati. Ako hoćete ove informacije, treba ih nazvati i često morate čekati da potraže dio za koji ste pitali A to zna potrajat.

Mehaničar možda neće htjeti ugraditi dio koji ste kupili na otpadu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.