Cadillacova blindirana "zvijer" spremna za Trumpa

 Foto: Cadillac, Twitter

DONALD Trump će s preuzimanjem predsjedničke dužnosti od Obame naslijediti sve osim automobila. 
 
Predsjednikov blindirani Cadillac poznatiji pod nadimkom "Beast“ odlazi u zasluženu mirovinu, a General Motors dovršava novu limuzinu. Za razvoj nove limuzine čije prototipno izdanje je nedavno uhvaćeno na cesti američki je proizvođač dobio 15 milijuna USD, a bit će dovršeno najkasnije do kraja godine. 
 
 
Sudeći po najnovijoj fotografiji predsjednička zvjerka će proći i kroz blaži redizajn vanjštine čime će se vizualno uskladiti sa standardnom ponudom prestižne GM-ove marke. Novi Cadillac je i dalje je produljen do maksimalnih granica, te korsiti "kamionsku" osnovu, a ne sumnjamo da će biti još sigurniji od Obaminog Cadillaca kojeg mnogi smatraju najsigurnijim automobilom na svijetu. 
 
 
Gotovo sedam tona težak Cadillac opremljen je svim sigurnosnim sustavima, a zaustavit ga ne može niti omanja vojska. Nimalo čudno sa obzirom na preko 20 cm debeli oklop, ali i sustav zaštite od bojnih otrova. Malo je poznato da u automobilu uvijek stoji pohranjena barem jedna doza krvi kompatibilna s predsjednikovom. Samo staklo na vratima kod vozača se može otvarati, dok su run flat gume ojačane kevlarom. Vozilo se može braniti klasičnim pješačkim oružjem, a u slučaju potrebe ima sustav obrane suzavcem. Predstavljen je 2009. godine prilikom Obaminog preuzimanja dužnosti, a predviđeno je da u službi bude do deset godina. 
 
Novo izdanje automobila koji nosi i oznaku Cadillac One bit će opremljeno nekim novim sigurnosnim sustavima koji će ostati tajna, dok samo uređenje interijera vjerojatno neće biti po Trumpovom ukusu. To ne znači da neće biti luksuza već samo da može zaboraviti na pretjerivanja u vidu zlatom presvučenih pojasa i sličnih dodataka, koje voli koristiti u svojim brojnim prometalima. 
 

 
Procjenjuje se da svaka predsjednička limuzina stoji oko 1,5 milijuna dolara, Obama ih je na raspolaganju imao tucet. 
 
Novi Cadillac One prvi puta ćemo moći vidjeti u siječnju iduće godine tijekom inauguracije. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.