Buduća Meriva ulovljena bez zaštite

OPEL bi tijekom sljedeće godine, najvjeojatnije u proljeće na ženevskom auto salonu trebao predstaviti novu generaciju popularnog mini MPV-a čiji razvoj već duže vrijeme pratimo putem čestih "špijunskih viđenja".

No, na niti jednoj od tih ranijih fotografija nije bilo moguće tako dobro vidjeti novu Merivu kao na ovoj priloženoj. Naime, na njoj je moguće uočiti stražnji kraj automobila te stražnja tzv. sucide vrata. Time je napokon potvrđeno kako su se u Opelu odlučili na ovo pomalo neobično rješenje, koje je u današnjoj auto-industriji, pored par luksuznih iznimaka, gotovo rezervirano samo za studijske modele.

Naime, u Opelu su se odlučili na vrata koja se otvaraju prema natrag kako bi se omogućio lakši pristup stražnjoj klupi. Praktičnosti će svakako pripomoći i FlexSpace sustav sjedala. Prema ovoj fotografiji se također može zaključiti i kako će nova Meriva odbaciti kutijasti izgled te se uskladiti s ostatkom dizajnom sve atraktivnije Opelove game.

Što se motorizacije tiče ista bi trebala biti prenijeta većim dijelom iz Astre, što znači kako će kupci moći izabrati između široke ponude benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma čija će se snaga kretati između 100 i 160 KS. Također, u pojedinim izvedbama možemo očekivati i stop-start sustav.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.