BMW predstavio M6

BMW je najavio ženevsku premijeru za M6 koji će na predstojećem auto salonu biti predstavljen u coupe i cabrio izvedbi.

Po uzoru na M5, ovaj će automobil imati agresivniji dizajn s prepoznatljivim novim branicimima, izraženim lukovima blatobrana, dodatnim otvorima za hlađenje i sl. Također tu su LED prednja svjetla, osvježena maska motora, stražnji difuzor, po dva para ispušnih cijevi, te 20-colni lakometalni naplatci.

M6 će se u coupe verziji istaknuti krovom izrađenim od plastike ojačane ugljičnim vlaknima, dok će cabrio zadržati prepoznatljivi platneni krov. Ovome će za sklapanje, odnosno podizanje biti potrebno 19 sekundi i njime će se moći operirati pri brzini do 40 km/h.

Unutrašnjost se može pohvaliti sportskim sjedalima presvučenim Merino kožom te drugim ukrasnim detaljima dijelom izrađenim i od ugljičnih vlakana. Novost predstavljaju osvježena instrumentna ploča, ambijentalno osvjetljenje, M upravljač i sl. Opcijska oprema je vrlo bogata te uključuje i napredne BMW-ove sigurnosne sustave poput head-up zaslona, night vision sustava s prepoznavanjem pješaka i sl.

Tu su dorađeni ovjes i upravljački sustav, aktivni M diferencijal, unaprijeđeni sustav nadzora stabilnosti vozila te kočnički sustav gdje su carbon-ceramic diskovi dio opcijske opreme.

Pod poklopcem motora se krije 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 560 KS te najvećeg okretnog momenta od 680 Nm. Uparen je sa 7-stupanjskim M-DCT mjenjačem s dvije spojke s tzv. drivelogicom te launch controlom. Isto omogućuje novom M6 ubrzavanje do 100 km/h za 4,2, odnosno 4,3 sekunde u cabrio izdanju.

Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h, no s M Driver Paketom ista se može podići na čak 305 km/h. Kada je riječ o potrošnji recimo kako će coupe u prosjeku trošiti oko 9,9 l/100 km, a cabrio oko 10,3 l/100 km.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.