BMW najavio proizvodni iX3 i iznenadio dizajnom

Screenshot: Youtube, KIA, BMW

BMW je tijekom digitalne premijere novog i4 otkrio novi redizajnirani logo tvrtke, ali i dao prvi uvid u novi iX3. 

A ako se pitate zašto su Kia i njen izuzetno zanimljivi Stinger na naslovnoj fotografiji, odgovor je da se iX3 nije pretjerano mijenjao u odnosu na koncept. A to pak znači da je možda zadržana diskutabilna prednjica s maskom koju karakteriziraju spojeni "bubrezi", što je mnoge podsjetilo na Kijin "nos tigra". 

Sličnost je očita, a s obzirom na okolnosti, korejska tvrtka ovom gestom može biti zadovoljna, pa čak i ponosna na nju. Da, prihvati li se teza da je korejsku marku kopirala tvrtka ovakvog kalibra, to je svakako priznanje za korejske dizajnere. Dojam za zadnje fotografije je da su u BMW-u ipak poradili na prednjici vozila. 

A što se ostalih stvari tiče, sasvim je jasno kako će iX3 imati optimiziranu aerodinamiku, a znak raspoznavanje će biti konektor za punjenje na vozačevoj strani. Model će biti premijerno predstavljen do kraja godine. Proizvodit će se u kineskim pogonima u Shenyangu, otkuda će biti razasut po svijetu kako bi se suprotstavio nadolazećem Teslinom adutu, Modelu Y.

Detaljniji tehnički podaci nisu poznati, ali se zna kako će crossover imati baterije kapaciteta 74 kWh i autonomiju od oko 440 km. Elektromotor s maksimalnih 286 KS i 400 Nm pokreće stražnje kotače. U Europi će stajati oko 70.000 eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.