BMW i3 drastično povećao doseg i dobio baterije koje ne gore

SVI koje je zaprepastila nesreća Hamstera i Rimčeva buktinja znat će cijeniti informaciju kako je na tržište stigla nova generacija baterija. Tko zna, možda se netko od njih i odluči za električni auto.

BMW i3 spada u red atraktivnijih električnih automobila, no pred konkurencijom posustaje u pogledu dosega. Tada od velike pomoći nije ni range extender pa je vijest o novoj bateriji itekako zanimljiva. Nažalost, ne nudi je BMW, nego je planira nuditi Lion Smart.

Njihov Light-Battery koncept bi trebao biti revolucionaran, a koristi nove tehnologije okupljene pod pojmom Supercell. Radi se o kompliciranoj tehnologiji, no ono ključno je da je omogućava bolju prilagodljivost automobilima, lako se smješta u podnicu, a dodatna prednost je da se u nesreći neće zapaliti. Hamster najbolje zna zašto je to bitno, skreće nam pozornost CarBuzz.

U konkretnom slučaju, u BMW i3 su ugurane baterije kapaciteta 100 kWh, a to znači da auto s jednim punjenjem prelazi 700 km, više čak i od Tesle. Drugo je pitanje koliko punjenje takvih baterija traje, kao i kolika im je trenutna cijena. A to je bitno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.