Bivši direktor traži milijardu dolara od Nissana

Foto: EPA

OSRAMOĆENI bivši direktor Nissana odlučio je tužiti svojeg poslodavca od kojeg traži nadoknadu od ni više ni manje nego milijardu dolara. 

Carlos Ghosn je nakon optužbi za financijske malverzacije 2018. godine završio u kućnom pritvoru, a onda je iduće godine odletio u Libanon tvrdeći kako su optužbe neutemeljene. Tužba je i dalje aktivna, a Nissan je podnio i privatnu tužbu protiv nekadašnjeg direktora.

Na drugoj strani svijeta pred libanonskim sudom Ghosn je digao svoju tužbu kojom od Nissana traži kompenzaciju. Kako piše Auto News, Ghosn je ovog svibnja na kasacijskom sudu u Libanonu optužio Nissan, dvije dodatne tvrtke i 12 osoba za klevetu, lažiranje dokaza i druga kaznena djela. 69-godišnjak potražuje 588 milijuna dolara izgubljene naknade i troškova plus 500 milijuna dolara kaznenih mjera.

"Ozbiljne i osjetljive optužbe (iznesene protiv Ghosna) godinama će ostati u glavama ljudi", rekao je Ghosnov pravni tim u tužbi. "On će patiti od njih do kraja života, budući da imaju uporne i dugotrajne posljedice, čak i ako se temelje na pukoj sumnji", nastavlja se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.