Auto Top 10: Odabrao Jeremy Clarkson

Foto: BMW, Ford,
Screenshot: YouTube

VJEROJATNO najpopularnija osoba u svijetu automobila, Jeremy Clarkson, vrijeme krati sređivanjem dojmova sa testnih vožnji i slaganjem ljestvice najboljih automobila. 
 
Sa Clarksonom se ne morate uvijek slagati, no dvije su stvari sigurne. Prva je svakako njegova teza da ako automobil doživljavate samo kao sredstvo prijevoza, a ne emotivni doživljaj, možete sjesti na autobus i odvesti se. Druga i vjerojatno značajnija je da njegov izbor ima težinu, odnosno da može utjecati na osobni izbor pojedinih kupaca. 
 
Jezza je tako objavio Top 10 automobila za The Sunday Times među kojima se našlo i nekoliko iznenađenja. Tu ne mislimo na Ferrari 488 GTB, Lamborghini Aventador, pa čak ni Mercedes AMG GTS, već na osjetno pristupačnije modele. Prije spomenuti ionako nisu bili upitni sa obzirom na performanse koje pružaju. 
 
 
Pravo iznenađenje je tako što je Clarkson primjerice na popis aduta stavio Mazdu MX-5 2.0 za koju kaže da je automobil koji liječi depresiju. Uzmemo li u obzir Fiatovog klona dokazano liječi i probleme sa potencijom. 
 
Na popisu je i Opel Zafira, monovolumen za kojeg Clarkson tvrdi da je najkomforniji automobil na svijetu. Na prestižnom popisu našao je i američki model, Ford Mustang 5.0 V8 GT, ali i švedska SUV  lađa, Volvo XC90. Vjerojatno najljepši sportaš na popisu je Alfa Romeo 4C, ujedno "najlošiji automobil kojeg Clarkson jednostavno obožava". Popis zaokružuju modeli koje bi svatko uvrstio, Ford Focus RS i BMW M2.
 
 
Cjelokupan pregled možete pročitati ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.