Audijeva S invazija na Frankfurt

PROIZVOĐAČ iz Ingolstadta je za skorašnji frankfurtski auto salon najavio premijeru tri, odnosno četiri nova S modela. Radi se o S izvedbama modela A6 (u karavanskoj i limuzinskoj izvedbi), A7 i A8.

Predvodnik nove S ponude je svakako S8 kojeg pokreće novi 4,0-litreni V8 bi-turbo benzinski motor razvijen u suradnji s Bentleyem. Ovaj će pogonski stroj, uz pomoć 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke, pokretati sva četiri kotača. Uz snagu od 520 KS i najveći okretni moment od 650 Nm, S8 će ubrzavati do 100 km/h za svega 4,2 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h.

Isti TFSI motor, no u  nešto slabijoj izvedbi će pokretati S6 i S7 modele. Naime, u njih će se ugrađivati verzija snage 420 KS i najvećeg okretnog momenta od 550 Nm. Ova će dva automobila s njim ubrzavati do 100 km/h za 4,8, odnosno 4,9 sekundi, a najveća im je brzina "standardno" ograničena na 250 km/h.

Downsizing motorizacije se pozitivno odrazio na potrošnju. S8 će u prosjeku trošiti oko 10,2 l/100 km.

Dakako, motorizacija nije cijela priča jer će ovi modeli dobiti dodatno ukrašen interijer i eksterijer te bogatiju opremu. Prve isporuke modela na europskim tržištima se očekuju nedugo nakon frankfurtske premijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.