Audi Q2 i Q6 u petogodišnjem planu

NAKON što je već ranije potvrđeno kako će se Audijevoj Q obitelji koju trenutno čine Q3, Q5 i Q7 uskoro prodružiti i Q4, sada stižu informacije i kako bi se do 2016. na tržištu trebali naći i Q2 te Q6.  Audi će proširiti ponudu svojih SUV/crossover modela s tri sportski nastrojena 4x4 vozila.

Razlog za ovakav potez se dakako krije u interesu tržišta i želji Audija da zadovolji ponudu i osigura rast prodaje. Naime, insajder iz Audija kaže kako bi potražnja za ovakvom vrstom vozila u narednom razdoblju i dalje trebala rasti te kako Audi u cijeloj priči želi uzeti svoj dio kolača.

Audi Q2 kao konkurencija Minijevom Countrymanu

Q2 će biti najmanji od novih SUV/crossovera koje Audi namjerava lansirati u narednih pet godina. Temeljit će se na skorašnjoj 4x4 verziji platforme modela A1, od kojega će preuzeti i veći dio motorizacije.

Veličinom će model biti sličan Nissanovom Jukeu. Namijenjen uglavnom mlađoj populaciji Q2 će biti vozilo naglašenog dizajna, a u ponudi će se smjestiti ispod Q3, koji uskoro stiže na tržišta.

Audi Q6 kontra BMW-a X6

I u slučaju modela Q6, Audi će opet slijediti BMW-ovu formulu uspjeha. Naime, BMW-ov veliki hit u vidu modela X6 svakako nije ostao nezapažen među najljućom konkurencijom, pa se tako i Audi i Mercedes spremaju na proizvodnju izravnog konkurenta.

Zahvaljujući MLB platformi, aluminijskoj konstrukciji te elementima od ugljičnih vlakna i kompozitne plastike Q6 će se navodno moći pohvaliti relativno malom masom, dok će mu motorizacija uglavnom biti prenijeta iz Q5, dakako uz stanovite dorade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.