Audi A8 postaje kralj karavana

ZAHVALJUJUĆI entuzijazmu poznate talijanske kuće, ali i interesu potencijalnih kupaca, pred najprestižnijim Audijevim modelom je dosad najopsežnija prerada.

Castagna Milano nas je proteklih godina počastila s nekoliko doista zanimljivih prerada, ali sada su odlučili ubaciti u višu brzinu i ponuditi nešto spektakularno. Iako danas interes za karavanima pada zbog pošasti zvane crossover, talijanski karoserist se odlučio ponuditi superluksuzni karavan.

Audi ne ide dalje od modela A6 u Avant ponudi, BMW seriju 7 drži u trovolumenskom izdanju, dok je za karavansku S klasu potrebno puno novaca i sreće - nude je samo rijetke karoserijske radnje uz nemalu cijenu. Tvrtka iz Milana je za osnovu ipak uzela Audi, i to A8. Naravno, prvi izbor je ujedno i najprestižniji, W12 sa 450 KS i 580 Nm, a potpuno neočekivano ubačen je i Allroad potpis.

 

Time će i ovaj Audi biti zaražen crossoverskim virusom, ali samo u pogledu plastičnih obloga, krovnih nosača i još pokojeg detalja.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u ovoj preradi ima mjesta isključivo za aluminij i karbon, gdje je potonji korišten vjerojatno za nadogradnju stražnjeg kraja. Nepoznato je i je li prerada dostupna na novom A8, kao i koji je rok izrade. S obzirom na interes, vrlo je vjerojatno da će se iz tvrtke ubrzo očitovati.

Recimo i kako ideja prestižnog Audija u karavanskom izdanju nije nikakva novost. Još 2001. godine predstavljen je Avantissimo Concept kojim je najavljena druga generacija modela A8. Nažalost, karavan nikada nije došao do serijske proizvodnje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.