Audi A1: Sve verzije na jednoj hrpi

AUDI je konačno predstavio novi A1, a mnogi se pitaju kako će izgledati ostale izvedbe, ako uopće ikada stignu na ceste. Neke od njih donosimo u nastavku.

Trenutno ponuda ne ide dalje od 40 TFSI verzije, no mnogi već vide dolazak S1 sportaša koji će navodno raspolagati s minimalno 250 KS. Neki žele i više, a njihov apetit mogao bi zadovoljiti RS1. No ta izvedba postoji samo u mašti X-Tomi Designa. Logično, onda ne treba očekivati ni RS1 Clubsport Quattro, jer se to zasigurno neće dogoditi. Osim možda u konceptnom izdanju na okupljanju GTI fanova na Wörtherseeu. Upravo takav automobil je prikazan prije sedam godina na GTI-ovskom jezeru. Tadašnji A1 Clubsport Quattro nudio je preko 500 KS i 660 nm, a na 200 km/h je stizao nakon 10,9 sekundi.

Istina, puno više smisla imala bi A1 Avant izvedba, no takvo što nema šansi u Audijevoj ponudi. Barem kad govorimo o modelima ispod A4, odnosno A3 i A1. Uostalom, karavanske izvedbe gradskih mališana zabranjene su i Volkswagenu, a nisu strani samo Škodi.

S druge strane, A1 Allroad Quattro čak i ima smisla u današnje vrijeme, kada visoke pete redovito prolaze. No nažalost tu je već Q2, pa takvoj izvedbi nema mjesta. A1 Sedam je čak i izgledan na određenim tržištima, dok za baznu izvedbu i onu s troja vrata ne treba puno mašte. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.