Aston Martin Vulcan: Klasika dostojna divljenja

 Foto: Aston Martin

ASTON Martin kao jedan od zadnjih predstavnika klasika u segmentu supersportskih automobila još uvijek može konkurirati najboljima. 
 
Model Vulcan je superekskluzivni model i ujedno najdramatičniji Aston Martin svih vremena. Toliko da ne smije voziti javnim prometnicama već je njegov život osuđen na pistu. A tamo ima itekako što pokazati, i što je važnije, i dokazati se u duelu s najboljima kao što su Ferrari FXX K ili Mclaren P1 GTR.
 
 
Nažalost, cijela serija je limitirana na 24 primjeraka, a na priloženim fotografijama možete vidjeti jedan jedini primjerak koji je ovih dana konačno stigao u SAD. Zanimljivo, automobil je izveden u crvenom finišu, a konačni rezultat je i više nego solidan. 
 
 

 
Beskompromisni Aston martin Vulcan pokreće atmosferski 7.0 V12 koji u maksimumu daje čak 596 kW/810 KS, a snaga se na kotače prenosi putem šest-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača. Ne moramo niti napominjati kako ovdje nema mjesta elektronici, bar kada je u pitanju aktivna sigurnost. 
 
Posljednje informacije govore kako su svi primjerci rasprodani, i to po početnoj cijeni višoj od dva milijuna EUR. Ime američkog kupca nije poznato, ali vjerujemo kako s ene radi o nekoj instant showbiz zvjezdici, one ipak biraju Veyrona. 
 

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.