Američki kupac preuzeo prvi Rimac Concept_One

 Foto: Total Croatia News

PAUL RUNGE je prvi kupac Rimčevog električnog bolida, a s njim je imao priliku razgovarati Paul Bradbury, autor Total Croatia News portala (TCN) koji objavljuje vijesti iz Hrvatske na engleskom jeziku. 
 
Iako je Rimčev bolid bio jedna od najvećih zvijezda ženevskog salona gdje se premijerno predstavio mnogu su sumnjali kako će ovaj projekt ikada zaživjeti na način da se potencijalni kupac doista pojavi i iskešira milijune za automobil. Paul Brunge, prvi američki kupac Rimčevog bolida nedavno je posjetio Hrvatsku i učestvovao na Tesla EV Rallyu gdje je s njim razgovarao TCN. 
 
 
Paul Runge je prvi puta za Rimca čuo prije tri godine kad je u Wall Street Journalu pročitao članak o Mati Rimcu i njegovoj tvrtki. Zaintrigirao se za nove tehnologije i poslao e-mail u tvrtku, a njihov PR je odmah odgovorio. Nakon nekoliko telefonskih poziva uslijedio je poziv u posjetu i Paul je stigao u Hrvatsku. Ostavši zatečen ljudima koji stoje iza ove fascinantne tehnologije Paul je već na prvom sastanku odlučio kupiti automobil i uključio se u njegovo stvaranje. I nikad nije zažalio zbog toga.
 
Naime, kupci ovog bolida mogu aktivno sudjelovati u stvaranju automobila i pratiti sve faze izrade. Paul kao fizičar se nije upuštao u inženjersku problematiku, ali je aktivno sudjelovao u dizajnu i individualizaciji kokpita vozila. "Puno se toga promijenilo u ove tri godine i sadašnji auto se u 80% stvari razlikuje od testnog prototipa kojeg sam tada vozio. Razlikuju se kao noć i dan“, komentirao je Paul.
 
 
Osim automobilom Paul je očaran atmosferom u kompaniji i njihovim entuzijazmom. Tijekom ove tri godine pratio je razvoj kompanije koja je sa tadašnjih petnaestak narasla na više od 180 zaposlenih. "To je nevjerojatno okruženje u kojem sam imao priliku uživati i zbog toga sam presretan", kazao je Paul.  
 
Iako ništa nije znao o Hrvatskoj osim da je dio bivše Jugoslavije, Paul je Hrvatskom očaran. Ništa ga ne razočarava, a posebno je istakao obalu koju je posjetio prilikom Nikola Tesla Rallya na kojem je učestvovao, naravno sa svojim Concept_One. 
 
Hrvatski električni bolid u Americi će biti pravi hit. Paul će ga odvesti u kolovozu na Pebble Beach Motor Show, a potom će biti stacioniran na Floridi gdje živi. Za svakodnevno korištenje ima Nissan Leaf i Teslu Model X, a Rimac Concept_One koristit će samo u posebnim prilikama. 
 
Cijeli intervju možete pročitati ovdje.  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.