Ovo je nova Cobra. Narudžbe su krenule, poznata i cijena

AC Cars

Tvrtka AC Cars sa sjedištem u Doningtonu predstavila je coupe verziju legendarnog modela Cobra, koja spaja modernu tehnologiju i proizvodne tehnike s povijesnim izgledom.

Automobil se navodno oslanja na AC 298 coupe koji je sudjelovao u utrci Le Mans 24 sata 1964. godine te crpi inspiraciju iz njegovog nakošenog Kamm stražnjeg kraja. Taj je automobil postigao brzinu od 290 km/h kada ga je AC testirao na autocesti M1, što je izazvalo medijsku buru za koju se često kaže da je dovela do uvođenja nacionalnog ograničenja brzine - iako je to mit.

Vrhunska verzija novog Cobra GT coupea, nazvana Clubsport Edition, imat će supercharged V8 motor koji razvija 799 KS. Težina za seriju od 99 automobila posebnog izdanja još nije potvrđena, ali AC je naveo da cilja na manje od 1450 kg. Prema tvrdnjama tvrtke, to je ravnomjerno raspoređeno 50:50 preko prednje i stražnje osovine.

Cijena kreće od 370.000 eura

Cobra GT coupe također će biti ponuđena s verzijom supercharged V8 motora od 720 KS i atmosferskom verzijom s 450 KS.

Sve verzije bit će bazirane na istoj aluminijskoj šasiji kao i AC Cobra GT roadster, s karoserijom izrađenom od karbonskih vlakana.

Narudžbe su već krenule, a cijene počinju od 370.000 € (bez PDV-a). Prvi Clubsport Edition automobili bit će isporučeni krajem 2025. godine, dok će regularne verzije uslijediti nakon toga. Svi automobili bit će proizvedeni u Velikoj Britaniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.