Tri nova roadstera iz Volkswagena

KAO što smo već ranije izvještavali u VW Grupi se naporno radi na razvoju tri nova modela. Riječ je o malenim sportskim roadsterima koji će biti temeljeni na istoj platformi i koja će isprva tržištu biti predstavljeni pod značkom Volkswagena, Audija te Porschea, a kasnije bi se trebali pridružiti klonovi pod značkom Seata, pa čak i Škode.

Unatoč činjenici dijeljenja velikog broja komponenti ova bi se tri modela trebala značajno razlikovati. Prvenstveno se to odnosi na dizajn, gdje bi Audi R4 trebao imati moderan izgled inspiriran konceptnim e-tron Spyderom, dok bi se pak Porscheov mališan trebao ugledati na stari 550 Spyder iz 1953. Volkswagenova produkcijska inačica konceptnog Bluesporta bi pak trebala odražavati daljnju evoluciju trenutnih obiteljskih linija branda.

Interijer bi trebao slijediti istu filozofiju, dakle svaki će pratiti ostatak ponude svog proizvođača uz određeni broj zajedničkih dijelova.

Najveću razliku će dakako činiti motorizacija, odnosno vozne sposobnosti automobila gdje će Porscheov model biti dotjeran do najveće moguće razine.

Audijev će model dobiti 2,0 4-cilindrične i 2,5 5-cilindrične turbo benzinske motore, Porscheovu će uzdanicu pokretati novi 4-cilindrični turbo motor obujma 2,0 litre koji je još uvijek u razvoju i čija bi snaga u najsnažnijoj izvedbi mogla dosegnuti snagu od 380 KS. U Volkswagenov model ugradnja podrazumijeva 1,4 TSI snage 170 KS, a možda i 2.0 snage 210 KS.

Podsjetimo kako će u sva tri modela motor biti središnje smješten, dok bi pogon trebao biti na stražnje kotače. Sigurno možemo očekivati i kako će se u svim modelima naći mjenjač s dvije spojke te pregršt elektroničke opreme za poboljšanje voznih karakteristika i stupnja sigurnosti.

Sukladno snazi motora kretat će se i potrošnja ovih automobila, a isto vrijedi i za njihove cijene. Očekuje se kako će VW-ov model stajati oko 25.000 eura, Audijev oko 30.000, dok će za Porscheov ulazni model biti potrebno izdvojiti oko 35.000 Eura.

Dolaza, ovih modela se očekuje za koju godinu, a prvi bi prema sadašnjim saznanjima, 2014, trebao stići Audi R4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.