Lamborghini Veneno: Remek djelo od tri milijuna eura

Nakon brojnih teasera i špijunskih fotografija javnosti je i službeno predstavljen ultra ekskluzivni Lamborghini Veneno. 3 milijuna eura vrijedno posebno izdanje izloženo je na auto showu u Ženevi koji je danas otvorio svoja vrata brojnim posjetiteljima.

Model je dizajniran u čast 50. godišnjice talijanske kompanije, a ime je dobio po zloglasnom biku koji je ranio Josea Sancheza Rodrigueza za vrijeme koride 1914. godine. Radi se o pravom remek djelu od ugljičnih vlakana koje pruža 'izvrsnu dinamiku' i 'optimalni downforce uz minimalan otpor zraka'. Poboljšanoj aerodinamici pridonose masivni difuzor i podesivo stražnje krilo, dok odličan zvuk dolazi iz četverostrukih ispušnih cijevi. Tu su još i ekskluzivne alu-felge, ventilirani poklopac motora i velika središnja 'peraja' koja popravlja stabilnost i stvara dodatni downforce.

Svaki model bit će obojan metalik sivom bojom s vidljivim dijelovima od ugljičnih vlakana i trobojnim detaljima stilizirane talijanske zastave. Sve tri boje imat će samo prototip izložen u Ženevi, a ostali modeli imat će jednu od tri boje. U unutrašnjosti putničke kabine Veneno je dobio novu instrumentnu ploču, kompozitna sjedala i posebne CarbonSkin presvlake.

Za pogon je zadužen Aventadorov 6,5-litreni V12 motor tuniran na 750 KS. Uparen je sa 7-brzinskim ISR mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača, a 1.450 kg teškom superautomobilu omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 2,8 sekundi i razvijanje krajnje brzine od 355 km/h. Samo tri primjeraka bit će prodana i sva su tri, naravno, rezervirana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.