Ford ´pokorio´ EuroNCAP

Ford je osvojio tri od ukupno sedam nagrada za sigurnost Euro NCAP best-in-class za 2012. godinu što je više od svih ostalih proizvođača. Pobjede su ostvarili nova Kuga, novi Transit Custom te novi B-MAX.

Nova Kuga došla je na vrh u klasi SUV-a, Transit Custom je trijumfirao u kategoriji poslovnih i obiteljskih dostavnih vozila, a B-MAX je pobjednik u kategoriji malih MPV vozila.

Ocjenjuje se testiranje ponašanja vozila prilikom sudara (crash test) te dostupnost naprednih sigurnosnih tehnologija. U 2012. godini novi su B-MAX, Kuga i Transit Custom nagrađeni s maksimalnih pet zvjezdica prema novom sustavu ocjenjivanja ponašanja u sudaru Euro NCAP-a, a Ranger i Focus su zadržali pet zvjezdica dobivenih 2011. godine i to po novim i strožim ocjenama.

Nova je Kuga ostvarila rezultat od 88% za ukupnu zaštitu, što je najviša ocjena za jedan SUV srednje veličine. Novi je Transit Custom ostvario 77% za ukupnu zaštitu te je postao prvim vozilom u svojoj klasi čijih se pet Euro NCAP zvjezdica odnosi i na novi Tourneo Custom za prijevoz osoba. Novi je B-MAX ostvario 83% za ukupnu zaštitu. Ranger je prvo i jedino pick-up vozilo koje je dobilo pet zvjezdica.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.