Fiat Tipo se vraća

Foto: Fiat

FIAT je danas objavio kako će njegov nova kompaktna limuzina nositi ime Tipo.

Predstavljen u svibnu ove godine na salonu u Istanbulu, novi model iz Fiata zadržat će premijerno ime Aegea u Turskoj, dok će ostala tržišta biti počašćena imenom Tipo.

Početak prdaje na talijanskom tržištu očekuje se krajem godine, a potom će uslijediti lansiranje modela na ostatak EMEA regije.

Novi Tipo promovira se kao potpuno novi model nastao pod sloganom "Born to be Sedan" čime se žele ukloniti loša iskustva kada je osnovnim kompaktima u stvaranju limuzine jednostavno pridodan treći volumen.

U svakom slučaju radit će se o pristupačnom modelu tradicionalno dobrog talijanskog stila. Nudit će se u kombinaciji četiri motora od čega su dva dizelska. Ovisno o motoru kupci će moći birati i automatski mjenjač. Posljednje informacije govore kako je motorna ponuda u rasponu od 85 do 120 KS maksimalne snage.

Budući rival Škodi Rapid u duljinu mjeri 4.5 metara, širok je 1.78 m i visok 1.48 m. Kapacitet prtljažnika u osnovnoj konfiguraciji je pozamašnih 510 l. Kao dodatni aduti napominju se bogata oprema predvođena Uconnect multimedijalnim sustavom sa 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Opcijski automobil će se nuditi i sa kamerom za vožnju unazad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.