Britanski par pokušao oteti bebu iz jedne od najuglednijih bolnica na svijetu

Ilustracija: 123rf

BRITANSKI par, 31-godišnji muškarac i 25-godišnja žena, uhićeni su pod sumnjom da su pokušali oteti nedonošče iz jedne od najuglednijih svjetski bolnica u centru Londona, Great Ormond Street Hospital.

Par je tvrdio kako su došli u bolnicu da bi uzeli nedonošče za koje su tvrdili da je bilo rođeno prvog ožujka, piše Daily Mail.

Osoblju bolnice par je pokazao sliku „njihovog“ djeteta u inkubatoru. Osoblje nije povjerovalo u sliku, jer je izgledala kao da je isprintana s interneta te su dodatno provjerili postoji li nedonošče koje je rođenog prvog ožujka u susjednoj Kraljevskoj bolnici.

Sumnje su se nakon provjere pokazale točnima te je osoblje bolnice nazvalo policiju, koja je uhitila par pod sumnjom da su htjeli oteti dijete. Nedugo poslije, par je pušten da se brani sa slobode uz izrečenu zabranu približavanja medicinskim ustanovama - osim u izvanrednim slučajevima.

Brza i kvalitetna reakcija osoblja

Glasnogovornica bolnice izjavila je da su ovakvi slučajevi nevjerojatno rijetki te da su zadovoljni brzinom i mirnošću osoblja te reakcijom koja je osigurala sigurnost pacijenata.

Interesantna je i nedavna odluka Kraljevske bolnice u Londonu da pojača sigurnost na odjelima rodilišta. Istražna komisija, koja je zaslužna za kontrolu kvalitete medicinske brige, pronašla je djecu u rodilištu bez oznake s imenom te je ustanovila da se prelagano moglo doći do novorođene djece.

Inspektori su također utvrdili da stariji članovi osoblja nisu bili svjesni politike protiv otmice djece te da nije bilo dovoljno primalja kako bi se djeci pružio siguran zaklon. 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.