Weekend Food Festival održat će se u Rovinju od 14. do 16. travnja

Foto: WFF

WEEKEND Food Festival ponovno će u travnju smjestiti Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji za medije. Od 14. do 16. travnja u Rovinju će se okupiti neka od najpoznatijih imena svjetske gastronomske i barske scene te brojni stručnjaci, izlagači i predavači.

"Najveći uspjeh je što smo se već prvu godinu uspjeli pozicionirati kao jedan od najvećih gourmet festivala u regiji i tako stati uz bok najvećih europskih festivala ako se uzme u obzir lista chefova koji su gostovali. Drugi uspjeh je što je Weekend Food Festival posjetilo oko 30 inozemnih novinara, gastro stručnjaka i food blogera koji su priču o Rovinju i Hrvatskoj, kao poželjnoj gourmet destinaciji, proširili diljem svijeta", rekao je Boris Kovaček, direktor festivala.

Boris Kovaček

Vraćaju se mnogi chefovi koji su bili i na prvom izdanju

U Rovinj se vraća i Dabiz Munoz, chef koji je dvije godine zaredom osvojio titulu najboljeg chefa na svijetu. Njegovi restorani StreetXO, RavioXo i perjanica DiverXO, koji ima tri Michelinove zvjezdice, i dalje nižu uspjehe. Ove godine na pozornici Weekend Food Festivala Dabiz će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju neka od njegovih kreativnih jela.

Ana Roš

Omiljena slovenska chefica Ana Roš također se vraća u Rovinj, a prvi put dolazi i poznato lice Netflix serijala Chef’s Table: Pizza – Franco Pepe, najbolji piazzaiolo na svijetu, o kojem smo pisali nedavno.

Franco Pepe

>> Na Weekend Food Festival stiže Franco Pepe, najbolji pizzaiolo na svijetu

U programu će sudjelovati i poznati chefovski trojac Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar, dok iz Italije stižu chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura: Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo.

Ricard Camarena

Chef Ricard Camarena (2 Michelinove zvjezdice), još jedno veliko ime kulinarske scene, stiže iz Valencije kao predvodnik lokalnog i održivog pristupa, što je i ovogodišnja nit vodilja festivala.

Istim pristupom vodi se i poznati portugalski chef João Oliveira, koji od 2018. u svojoj domovini predvodi pokret održivi Portugal. Stižu i chef Simon Rogan (L’Enclume, 3 Michelinove zvjezdice), Eric Vildgaard (Jordnaer, 2 Michelinove zvjezdice), Vanja Puškar (New Balkan Cuisine, Beograd), mladi izraelski chef Yehi Zino i brojni drugi sudionici.

Vanja Puškar

Bit će i domaćih chefova

I brojni domaći chefovi, David Skoko, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Hrvoje Kroflin i brojni drugi sudjelovat će u programu, ali i udružiti snage i znanje u pripremi gala večera, koje će uskoro biti puštene u prodaju.

David Skoko

Predstavit će se i domaći ugostitelji s raznovrsnom ponudom, a cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, proizvođači vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića. Na izložbenom dijelu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.