JEDAN od najpoznatijih specijaliteta s mljevenim mesom na našim prostorima, uz ćufte i sarmu, svakako su i faširanci, fini mesni popečci sočnog i punog okusa kojima nitko ne može odoljeti. Najčešće se prže na ulju, no danas donosimo recept za faširance iz pećnice za koje vam ne treba toliko ulja, a i jednostavniji su za pripremu.
Većinu posla "odradit" će pećnica pa dok se oni peku, vi se možete baciti na pripremu priloga ili deserta, a kada su gotovi, poslužiti ih možete uz prilog po želji. U nastavku donosimo jednostavan recept.
Potrebni sastojci
Za ovo će vam jelo biti potrebno:
- miješano mljeveno meso
- crveni luk
- češnjak
- jaje
- mljevena crvena paprika
- krušne mrvice
- maslinovo ulje
- ostali začini po izboru.
Kako ga pripremiti
Prvo napravite smjesu za faširance. Zamijesite meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice i crvenu papriku. Posolite i popaprite i eventualno dodajte neke druge začine po izboru. Ostavite da smjesa odstoji desetak minuta i oblikujte manje faširance.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa poredajte faširance. Ukupno 2 do 3 žlice ulja rasporedite po faširancima da se bolje zapeku. Pecite oko 35 minuta i jednom do dvaput ih okrenite tijekom pečenja.
Faširance poslužite uz prilog po izboru (najbolje se slažu uz pire krumpir ili krpice sa zeljem), a cijeli recept za ovu verziju faširanaca pronađite ovdje.