Slana štrudla koja je oduševila mnoge - nikad ne biste pogodili od čega je nadjev

Foto: Index

ŠTRUDLE su jedna od slastica o kojima vam pišemo u svako doba godine - sezonsko voće uvijek se može "upakirati" u tijesto za štrudlu. Volimo ih jer su brzo na stolu, teško ih je "zeznuti" i naravno - teško će se naći netko tko ih ne voli.

Ovaj smo se put prisjetili jedne štrudle koja na pravi način opisuje zimu. Glavni sastojci u nadjevu su svježi kupus i čvarci, a koliko god vam ova kombinacija neobično zvučala - mogla bi vas oduševiti kao što je i nas. Mi smo je isprobali na Štrudlafestu 2022. godine i najviše nam se svidjela od svih slanih štrudli. Sočna je i puna nadjeva, a posebno će se svidjeti ljubiteljima krpica sa zeljem - kojih vjerujemo da ima.

Nabavili smo recept za nju, a savjetujemo da ga isprobate dok još traje zima.

Potrebni sastojci

Za vučeno tijesto:

  • glatko brašno
  • ulje ili svinjska mast
  • mlaka voda
  • sol

Za nadjev:

  • svježi kupus
  • sol
  • svinjska mast
  • rog paprika
  • čvarci
  • šećer
  • crni papar

Kako se priprema

Pomiješajte sastojke i rukom zamijesite glatko tijesto. Nauljite ga i pokrijte prozirnom folijom pa ostavite da se odmori na sobnoj temperaturi. Krenite s nadjevom - naribajte kupus i posolite pa ostavite kratko da pusti vodu. Na svinjskoj masti prepržite kupus, sitno nasjeckane čvarke i papriku narezanu na rezance. Dodajte šećer i dinstajte pa začinite i ohladite.

Razvucite tijesto što tanje možete. Rasporedite po njemu nadjev, zarolajte i stavite u nauljen lim za pečenje. Ispecite štrudlu i poslužite dok je još topla.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.