Kraljica tjestenine napravila bijeli pesto i pokazala kako iskoristiti stari kruh

Foto: Shutterstock

SIGURNO ste čuli za Kraljicu tjestenine - ova simpatična Talijanka pravog imena Nadia Caterina Munno na svojem Instagramu i TikToku svakog dana objavljuje jela s tjesteninom (kao i mnoga druga talijanska jela), a ovdje smo izdvojili neka nama najdraža.

>> Ovako tagliatelle priprema Kraljica tjestenine, uvijek ispadnu savršeno

Sada je objavila jedan novi recept, a riječ je o tjestenini u bijelom pesto umaku s orasima. U umak, osim oraha, po originalnom receptu idu i ricotta, parmezan, maslinovo ulje, češnjak i još par sastojaka, a Kraljica tjestenine svoj je umak začinila s nekoliko dodatnih sastojaka.

U umak je dodala još i par šnita kruha starog jedan dan, nekoliko listića bosiljka i malo klinčića za dodatnu aromu te na kraju i malo vode od kuhanja tjestenine, kako bi umak bio još kremozniji. Mi smo pronašli originalan recept, a donosimo ga u nastavku.

Tjestenina u bijelom pesto umaku s orasima

Kombinacija tjestenine i oraha zvuči odlično, a upravo su orasi jedan od glavnih sastojaka bijelog pesto umaka koji se savršeno slaže s tjesteninom svakog oblika. Cijeli recept s točnim mjerama je ovdje, a od sastojaka će vam trebati:

  • orasi
  • ricotta
  • limun 
  • češnjak
  • origano
  • parmezan
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar
  • tjestenina.

Prvo tostirajte orahe - rasporedite ih po limu za pečenje i lagano ih tostirajte u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pustite ih da se ohlade pa ih nasjeckajte. U zdjeli zatim pomiješajte orahe, ricottu, koricu limuna, češnjak, origano i naribani parmezan. Dodajte i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, a pesto na kraju začinite solju i paprom.

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente i sa strane odvojite malo vode od kuhanja, koju ćete zatim umiješati u pesto. Tjesteninu prebacite u zdjelu s pestom i energično miješajte oko dvije minute, dok se sve dobro ne sjedini. Poslužite u tanjure i tjesteninu posipajte parmezanom i orasima.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.