Čitateljica napravila domaće čokoladice koje su oduševile izgledom, a lako se rade

Foto: Shutterstock

AKO SE poželite poigrati u kuhinji i izraditi nešto što bi vas zapravo moglo oduševiti - okušajte se u izradi vlastitih, domaćih čokolada. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naišli smo na objavu čitateljice Sandre Matijašević, koja svojim čokoladama izazvala brojne pozitivne reakcije. 

"Toliko jednostavne za napraviti, a tako ukusne. Potrebno je samo malo mašte i dobit ćete prefinu čokoladicu", napisala je. Čokolade su napravljene u silikonskim kalupima od kojih na površini imaju udubljenja i ispupčenja koja privlače pažnju, na što je jedna korisnica napisala kako i ona ima silikonske kalupe koje obožava te kako s njima nema kraja kreativnosti. 

Autorica recepta navela je i kako u njezinim čokoladama nema šećera, mlijeka, glutena niti hidrogeniziranih masti i aditiva, a recept je objavila na svom blogu Vege Delicije. 

Silikonski kalupi nisu skupi i mogu se nabaviti u specijaliziranim trgovinama ili naručiti, a evo kako se točno radi domaća čokolada. 

Potrebni sastojci 

Evo što će vam sve biti potrebno: 

  • kakao maslac
  • agavin sirup
  • kakao u prahu
  • pasta od vanilije.

U čokoladice još možete staviti i neke dodatne po izboru: 

  • tahini
  • kikiriki maslac
  • bučine sjemenke
  • sušene (liofilizirane) maline
  • orahe
  • indijske oraščiće
  • pistacije
  • lješnjake
  • kikiriki.

Kako ih pripremiti

Priprema je brza i jednostavna. Na pari rastopite kakao maslac, dodajte kakao, agavin sirup i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesu ulijte u kalupe pa dodajte dodatke po želji (arašide, suho voće...). 

Čokoladu prvo ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, zatim ju prebacite u hladnjak da se stisne. Čuvajte ju u hladnjaku cijelo vrijeme.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje i isprobajte ove slasne, kućne čokoladice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.