NA PITANJE o omiljenom kolaču (prema našem iskustvu), puno će ljudi dati isti odgovor - ledeni vjetar. Ako i nije prvi omiljeni, definitivno je često pri vrhu ljestvice. Radi se o jednom od najpopularnijih kolača na našim prostorima, poznatom po laganoj, kremastoj teksturi i osvježavajućem voću koje sadrži.
Hrskava kora radi se od bjelanjaka i šećera, a obično se pripremaju tri kore. Krema je na bazi maslaca, žumanjaka i šećera, uz dodatak tučenog vrhnja za laganiju teksturu. I naravno, za kraj je tu svježe voće koje krasi ovaj kolač. Najčešće su to banana, kivi i jagoda, a mogu se dodati i maline, borovnice ili neko drugo sezonsko voće.
Koliko nam god bio omiljen i poželimo ga često - nemamo uvijek vremena za pripremu jer s korama ipak ima malo više posla. Naišli smo na jedan skraćeni recept koji ne uključuje jaja, a samim time su i kore zamijenjene keksima. Sve je ostalo isto, a lažni ledeni vjetar gotov je u petnaestak minuta.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve trebati:
- petit keksi
- mlijeko
- puding od vanilije
- šećer
- maslac
- vrhnje za šlag
- jagode
- kivi
- banana.
Kako se priprema
U mlijeku razmutite puding i šećer, a ostatak mlijeka zakuhajte pa skuhajte puding. Ohladite pa u puding dodajte maslac. Izmiksajte vrhnje za šlag pa krenite slagati kolač. Slažite redom - keksi - krema - narezane banane - šlag, zatim još jedan red svih navedenih sastojaka. Kolač dobro ohladite prije rezanja i posluživanja.
Detaljan recept nalazi se ovdje.