Video - Napadač na Ilića prijetio i srpskom predsjedniku: Smrada Borisa treba ubiti po viđenju!

"NETKO će da padne mrtav zbog toga što me država 20 godina maltretira", na svom je Facebook profilu napisao 35-godišnji Dejan Stojadinović prije nego je u centru Beograda napao lidera Nove Srbije Velimira Ilića. Slične je najave Stojadinović neprestano davao u danima prije napada.

"Svatko tko bude nešto pokušao, bit će likvidiran. Policajac ili bilo tko uskoro će čuti najnovije vijesti. Ovo će biti opomena svima koji hoće sa mnom da se zajebavaju. Netko mora da padne mrtav - ja ili policija", napisao je Stojadinović neposredno prije nego je Ilića odvalio šakom u glavu dok je ovaj davao izjave novinarima. U zadnjoj promjeni svog profila prije nego je napao Ilića, Stojadinović je samo kratko napisao "čut će se".

No, vođa Nove Srbije nije bio jedini srpski političar kojem je Stojadinović prijetio na Facebooku. Na meti mu se našao i predsjednik Boris Tadić. "Ja sam danas bio u Trećoj policijskoj upravi beogradske policije, oni meni potjernicu zbog vojske i maltretiraju me. Država Srbija. Ubiti smrada Borisa po viđenju, čim ga vidite, pucajte", napisao je Stojadinović na svom Facebook profilu. Na svoj je "zidu" na Facebooku Stojadinović stavio sliku Borisa Tadića uz komentar "ubiti po viđenju".

Ilić traži ostavku ministra policije

Stojadinović je, kako piše tabloid Alo, veliki poštovatelj lika i djela ubijenog premijera Zorana Đinđića, kao i Vesne Pešić koja je zajedno s njim bila u koaliciji "Zajedno". Trenutne vladajuće strukture u Srbiji mu, očito, nisu toliko drage, a preko Facebooka je za maltretiranje prozvao policiju, pravosuđe, vojne službe i tajne službe.

Na napad koji se dogodio u centru srpske metropole reagirao je i napadnuti Velja Ilić, koji kaže da nije fizički ozlijeđen, ali se ne osjeća baš najbolje. Ilić je također pozvao šefa srpskog MUP-a Ivicu Dačića da podnese ostavku. "Ne znam tko je on da može tako pred policijom nekoga napasti i tko ga je poslao. Ako ministar unutarnjih poslova ovakve stvari ne može spriječiti, neka podnese ostavku", rekao je Ilić.

"Jebo te Boris Tadić! Ista ste govna!"

Podsjećamo, Stojadinović je jučer nasrnuo na Ilića pred kamerama tijekom skupa Nove Srbije, dok je Ilić kritizirao politiku Mladana Dinkića. Stojadinović je Iliću dobacio da su "on i Dinkić ista banda", a zatim mu je lijevom rukom opalio pljusku, a desnom ga udario šakom u glavu. Došlo je do općeg meteža u kojem su Ilićevi pristaše pokušali istom mjerom uzvratiti Stojadinoviću, kojeg su policajci ipak nekako uspjeli zaštititi od razularene gomile. "Što je pičko jedna?! Jesam te štitio?! Jebo te Boris Tadić! Ista ste govna", vikao je Stojadinović prema Iliću kojeg je netom prije toga nokautirao.

Ilić je jučer zbog toga zadržan u bolnici kako bi napravio CT glave koji je pokazao da od udarca nije ostalo nikakvih težih posljedica. "Mnogi od vas ste se smijali kad sam vam rekao da nosim oružje. Evo, sada nisam nosio oružje, a zar je grijeh ovakvog huligana lišiti života? Je li grijeh, kad on mene rješava mog života? On me udara javno, pred policijom, na dva metra i to mučki prilazi odozada i udara me u rez, gdje sam operiran", rekao je Ilić u razgovoru s novinarima nakon što je pušten iz bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.