UZNEMIRUJUĆE Vidra napala tri žene na rijeci u Americi. Objavile fotografije ozljeda

Foto: Facebook

Tri žene su ozlijeđene kada ih je vidra napala dok su se spuštale rijekom u čamcu na napuhavanje u američkoj saveznoj državi Montani. Jedna od žrtava je zadobila desetke ozljeda po licu i tijelu.

Jen Royce je bila na rijeci Jefferson s dvije prijateljice nešto poslije 20 sati 2. kolovoza kada se vidra pojavila iza jedne od njih i napala je. "Nisam čak ni stigla izgovoriti riječi 'iza tebe je vidra' prije nego što ju je napala", napisala je na Facebooku.

Royce je izgrizena po licu, rukama, ušima, nogama i gležnju. Vidra je napadala skupinu žena oko pet minuta. Na kraju su uspjele doći do obale, a vidra je otplivala.

"Bila sam prekrivena krvlju"

"Bez ikakvog pretjerivanja, najiskrenije nisam mislila da ću uspjeti izaći iz te rijeke. Nisam znala hoće li moje prijateljice uspjeti. Ali jesmo, hvala bogu", rekla je majka troje djece pa dodala: "Bila sam prekrivena krvlju i neprestano mi je curila iz lica i nosa. Bilo je hladno. Bili smo mokri. Bila je noć."

Royce je bila "iznimno slaba" dok je hitna pomoć, koju su pozvale telefonom pokušavala pronaći žene u zabačenom području. Helikopterom je prevezena u bolnicu s teškim ugrizima po licu i rukama, dok su druge žene imale površinske rane.

Royce je otpuštena iz bolnice tjedan dana nakon incidenta, a rane joj se dobro zacjeljuju. Pokrenuta je GoFundMe kampanja kako bi se pomoglo s liječničkim računima.

Američka služba za ribarstvo, divljač i parkove postavila je znakove na nekoliko ribolovnih mjesta u tom području kako bi upozorila ljude na prisutnost vidre u tom području.

"Napadi vidre su rijetki, ali..."

"Iako su napadi vidre rijetki, vidre mogu biti zaštitnički nastrojene prema sebi i svojim mladima, posebno na bliskim udaljenostima", rekla je služba. "Rađaju svoje mlade u travnju i kasnije se mogu vidjeti s njima u vodi tijekom ljeta. Mogu također biti zaštitnički nastrojene prema izvorima hrane, posebno kada su ti izvori oskudni."

Odrasle sjevernoameričke riječne vidre teže oko 9 kg i dugačke su oko 1.2 metra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.