Ribar iz Poreča ostao bez državne potpore zbog duga od tri lipe za koji nije ni znao

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

ZBOG dugovanja od tri lipe, za koje nije ni znao, ribar iz Poreča ostao je bez državne potpore.

Ribar Albert Gherghett vlasnik je ribarskog obrta za morski ribolov Grga koji je polovinom veljače podnio zahtjev za državnu potporu. 

Kaže da je to bilo prvi put da je podnio takav zahtjev. 

"Trinaest godina imam obrt koji sam naslijedio od oca, a u ribarstvu sam skoro 30 godina. Ne znam koliko bih točno sredstava mogao dobiti jer to ovisi o nizu parametara. Mislim da bi u mom slučaju moglo biti maksimalno 15 tisuća kuna", prepričao je Tportalu.

Dugovanje od tri lipe

Nakon zaprimanja zahtjeva, porezna je krenula u provjere i utvrdila kako njegov obrt ima dug od 0,03 kune te kako stoga ne može dobiti potporu. 

Ghergetta kaže da nije sporan dug, za njega nije ni znao te bi ga, da mu je netko javio, podmirio. 

“Nije sporno da je dug utvrđen. Nisam znao da sam dužan, nikad mi nitko nije rekao - imaš dug, plati to. Pitam se kad su vidjeli da sam dužan i da se radi o smiješnom iznosu - jesu li mogli podignuti telefonsku slušalicu i reći mi da platim pa da ne ostanem bez potpore. Pa više ih je koštao preporučeni dopis nego što sam ja dužan. Novac bi se uložilo i on bi se dijelom kroz PDV vratio državi. Što da vam kažem, meni je to katastrofa. Svaki dan čitate i gledate kako nekome gledaju kroz prste, opraštaju dugove... Da su me nazvali i rekli dužni ste, platio bih odmah. A ne ovako. Ne znam čemu takva krutost”, zaključio je za Tportal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.