Reno Sinovčić kažnjen s 11.500 kuna zbog klevetanja novinarke

Foto: FAH

RENO SINOVČIĆ proglašen je krivim te nepravomoćnom presudom osuđen za kaznena djela klevete i uvrede, piše ZDNews.hr. Po privatnoj tužbi novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić, Sinovčić je kažnjen kaznom od 40 dnevnih dohodaka, odnosno jedinstvenom kaznom od 60 dnevnih dohodaka.

Po pravomoćnosti presude u državni proračun mora uplatiti iznos od 11.500 kuna, zajedno sa sudskim troškovima.

Podsjetimo, novinarka Suzana Bandić protiv Sinovčića je podnijela privatnu tužbu nakon što je on 2014. godine u tjedniku Zadarski Regional objavio intervju pod naslovom “Reno Sinovčić: Kroz stan Suzane Bandić prođe više policajaca nego na kolodvoru, a govore da je prljavo unutra”.

U tužbi novinarke navodi se kako ju je Sinovčić na prizeman i primitivan način uvrijedio i oklevetao jer je pisala o predstečajnoj nagodbi njegove tvrtke VOX d.o.o. Bandić je iznijela sumnju u zakonitost predstečajne nagodbe u kojoj se Sinovčiću oprašta čak 70 posto duga i povezala ga s tadašnjim pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom. Članak zbog koje je Bandić podnijela tužbu objavljen je dan nakon sudskog ročišta na Trgovačkom sudu u Zadru koji je novinarka pratila, a potom je objavljen i na internetskom portalu VOX-a, gdje je na naslovnici stajao čak 233 dana.

Podsjetimo, zadarskog poduzetnika Renu Sinovčića tereti se da je stekao nezakonitu zaradu u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotakao Uskok.

Afera Ribar

Osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.


Uskok tvrdi da su u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.