Pelosi: Ovo nije izvanredno stanje, to je nezakonita odluka

Foto: EPA

AMERIČKI Senat glasao je o zakonu kojim se omogućava nastavak rada federalne vlade. Zakon regulira financiranje rada vlade i njime se sprječava nova blokada vlade.


Nakon što bude izglasan i u Zastupničkom domu Kongresa, zakon odlazi na potpisivanje predsjedniku Trumpu, koji će proglasiti i izvanredno stanje u SAD-u.


Nakon ove objave koju je potvrdila i glasnogovornica Bijele kuće, počele su pljuštati reakcije.

Pelosi: To je nezakonita odluka

O Trumpovoj odluci su se oglasili i predsjednica Kongresa Nancy Pelosi kao i vođa oporbe u Senatu, demokrat Chuck Schumer.

Prozvali su Trumpovu odluku nezakonitom.

"Proglašavanje izvanrednog stanje bilo bi nezakonito. Bila bi to velika zloupotreba moći predsjednika kao i očajan pokušaj skretanja pažnje s činjenice da je Trump prekršio svoje obećanje da će Meksiko platiti za njegov zid", poručili su demokrati.

"Ovo je još jedan prikaz Trumpovog nepoštovanja za vladavinu prava. Ovo nije izvanredno stanje, a predsjednikovo izazivanje straha ne čini situaciju izvanrednom. Nije mogao uvjeriti Meksiko, Amerikance, ali ni svoje stranačke kolege da plate za njegov neučinkovit i skup zid, pa sada pokušava zaobići Kongres u očajničkom pokušaju da poreznike zainteresira za ovo. Kongres će braniti svoj ustavni autoritet", rekla je Pelosi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.