Njonjo i Grlić idu na polufinale. Mnogi navijači ne idu, put i karte brutalno skupi

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U FINALNOM tjednu drastično raste interes Hrvata za odlazak u Katar, a iako cijene aranžmana, bez ulaznice, stoje kao dvije prosječne plaće, čarteri su gotovo rasprodani. Na tribine će ponovno i političari. Nakon dva predsjednika, čini se, stiže i treći - predsjednik sabora Gordan Jandroković, odnosno Njonjo. S njim bi u Katar trebao ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Upravo danas dogovaramo tko će ići na polufinale jer netko iz državnog vrha mora biti tamo, to je zaista veliki trenutak za Hrvatsku", rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Premijer je još jučer rekao da zbog obaveza neće na polufinale, pa je dobio preporuku da rekreira radni dan od petka kada je Hrvatska izbacila Brazil, koji je počeo ranom sjednicom vlade na koju je premijer, za promjenu, došao na vrijeme. "Kako? U 8:19 doći, pješke se popet gore, u 8:36 početi vladu? Ali nije planirana, kako ćemo sad? Da izmislimo nešto u utorak ujutro?" govorio je jučer Andrej Plenković, predsjednik vlade.

Predsjednik države Zoran Milanović utakmicu će pratiti s drugog kraja svijeta, iz Čilea, gdje je gledao i pobjedu nad Brazilom. Zato će "žrtvu" morati podnijeti Njonjo koji pred utakmicu ponavljao navijačke pjesme.

"Evo, vi ste naznačili, vrlo je moguće da ću sutra ići za Katar. Najdraža mi je Srce vatreno. Ona je već dugo među nama i nju najviše volim. Ne znam od riječi do riječi, ali volim onaj stih 'Svako dijete sanja da ga prvi damo'", rekao je Jandroković za RTL koji neslužbeno doznaje i da će se prema Dohi uz njega zaputiti ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Političari ne trebaju brinuti ni za troškove puta ni za mjesta na tribinama. No to je nepremostivi problem za mnoge navijače koji neće moći u Katar. 

Putničke agencije nude povratne čarter-letove od 11 i pol i 14 i pol tisuća kuna, no to pokriva samo put do stadiona, bez ulaznice za utakmicu. HNS je osigurao dodatni kontingent karata - najjeftinija košta gotovo 3000 kn, najskuplja 7800. U službenoj agenciji HNS-a kažu - mjesta više gotovo i nema.

"Osigurali smo dva čarter-leta, to je 300-tinjak mjesta, s tim da imamo svega nekoliko slobodnih mjesta koja će se popuniti u idućih nekoliko sati", kaže Ana Vugrinović Radoš, djelatnica putničke agencije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.