Nastavljeni sukobi na Jamajci: Vojska pretražuje kuće u potrazi za narkobossom Dudusom



PREMA posljednjim podacima, u sukobima vojske i snaga sigurnosti s pripadnicima paravojnih formacija koje štite lokalnog narkobossa Christophera "Dudusa" Cokea u glavnom jamajčanskom gradu Kingstonu poginula je najmanje 31 osoba, a na desetke ih je ozlijeđeno.

Svjetski mediji prenose kako pripadnici jamajčanske vojske i snaga sigurnosti pretražuju kuće u potrazi za Cokeom, kojega njegovi pristaše skrivaju kako ne bi bio izručen SAD-u, koji ga traži zbog organizacije krijumčarenja narkotika i oružja. Zbog višegodišnjeg financijskog pomaganja najsiromašnijim stanovnicima Kingstona koji žive u slamovima, Coke je stekao na tisuće štovatelja koji su sada spremni braniti ga "do posljednjeg daha", kako su to proteklih dana ponavljali u lokalnim medijima.

Policija i vojska nastavljaju potragu za oružjem i drogom


Premijer Jamajke Bruce Golding uputio je apel građanima u Kingstonu da obustave nasilje i u gradu vrate red, te je izrazio žaljenje zbog izgubljenih života i materijalne štete nastale u valu nasilja koje traje već nekoliko dana. Policija je potvrdila da je do sada uhićeno više od 200 osoba, te da će policija i vojska nastaviti potragu za ilegalnim oružjem i drogom.

Zbog nereda koji su izbili u Kingstonu Jamajka je i ekonomski ugrožena, jer ta država ovisi o prihodima od turizma, a nakon posljednjih događaja u glavnom gradu sve je više zemalja u svijetu, prvenstveno onih bogatijih, koje su uputile apel svojim državljanima da ne putuju u rizično područje Kariba.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.