Tajna otkrivena nakon 123 godine: Jack Trbosjek je bio inspektor Scotland Yarda?

ŠEF INSPEKTORA u Scotland Yardu Frederick Abberline, bio je ubojica Jack Trbosjek, tvrdi španjolski autor Jose Luis Abad, čija je knjiga "Najinteligentniji ubojica u povijesti", upravo izašla na police knjižara. Abad je usporedio inspektorov rukopis s rukopisom iz navodnog dnevnika Jacka Trbosjeka koji je pronađen u Liverpoolu i ustanovio da se radi o istoj osobi!

"Nema sumnje da je inspektor Abberline Jack Trbosjek. Rukopis ne laže", izjavio je Abad.

Njegova nova knjiga očekivano je izazvala golemi interes, pogotovo na Otoku gdje o svemu iscrpno piše Daily Mail.  Objavljena je i velika fotografija zaposlenika Scotland Yarda na kojoj je u najdonjem redu zaokružen navodni Trbosjek.

Dnevnik iz Liverpoola, kojega je Abad koristio za usporedbu rukopisa, dosad je pripisivan trgovcu pamuka Jamesu Maybricku. Abad, međutim, tvrdi da nema nikakve dvojbe da je dnevnik Abberlineov i da otkriva njegovu mračnu stranu i 123 godine skrivanu tajnu.

Abberlineu je slučaj istrage Jacka Trbosjeka dodijeljen nakon ubojstva Mary Ann Nichols, prve žrtve koja je pronađena zaklana u dvorištu jedne zgrade zadnjeg dana kolovoza te godine. Prema zadnjoj teoriji ispada da je istraživao samog sebe.

Sve Jackove žrtve bile su žene koje su se povremeno bavile prostitucijom u Whitechapelu, jednom od najsiromašnijih londonskih kvartova .

Čuveni nadimak nosi po pismu koje je s tim potpisom stiglo na adresu londonske Središnje novinske agencije, a poslala ga je osoba koja je za sebe tvrdila da je ubojica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.