Horvatinčić na Cvjetnom sprema slavlje, aktivisti mu ga planiraju pokvariti

DOK SE širi šoping-groznica oko otvaranja prve hrvatske trgovine H&M, Teodor Celakoski iz Prava na grad i Tomislav Tomašević iz Zelene akcije pozvali su danas građane da se odazovu prosvjedu na sutrašnjem otvaranju Horvatinčićevog projekta. Svečana vrpca rezat će se u 11 sati, a u istu uru okupljaju se i protivnici projekta, kojih također nije malo.

"Nakon pet godina silovanja procedure i niza nezakonitosti, usprkos 55 tisuća potpisa i masovnih prosvjeda građana, otvara se centar "Cvjetni" s ulaznom rampom za privatnu garažu u pješačkoj zoni. Izađimo na prosvjed i pokažimo da se i dalje protivimo devastaciji javnog prostora, otimanju pješačke zone te pogodovanjima i nezakonitostima", stoji u pozivu aktivista.

Celakoski i Tomašević podsjeća na smicalice i neizvršena obećanja koja su bila potrebna da  se Horvatinčićev projekt proglasi javnim interesom. Za to je trebalo izgraditi dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do  Gundulićeve ulice.

"Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupe iznajmljuju se za komercijalne sadržaje", stoji u pozivu na sutrašnji prosvjed.

Zadnji performans prosvjednici su izveli prije tjedan dana kad su lijes s natpisom "javni interes", položili uz Horvatinčićevu garažu. Nema sumnje da će mu i sutrašnje slavlje pokušati pokvariti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.