Djevojčica čije je tweetove iz Alepa pratio cijeli svijet: "Jedva smo se izvukli"

Foto:Twitter

DJEVOJČICA čije je tvitove pratio cijeli svijet, Bana Alabed, je nakon evakuacije iz Alepa razgovarala s novinarima BBC-a na sigurnom. Razgovarala je o noći kada je njena kuća bombardirana:

“Jako smo se bojali. Bili smo navikli igrati se u kući koja je odjednom bila bombardirana. Bili smo jako uplašeni. Promijenili smo lokaciju, otišli smo u podrum u kom smo se gušili od teškog dima koji je dolazio iz ruševina. Kada su nam bombardirali kuću, uspjeli smo se izvući iz ruševina, ali smo jedva preživjeli. Prolazili smo kroz ruševine i teški dim koji nas je gušio.”

Alep pod kontrolom Bashara al-Assada

Sirijska vojska je nakon evakuacije pobunjenika izvijestila kako u potpunosti kontroliraju grad Alep, što je najveća pobjeda Bashara al-Assada od početka ustanka protiv njega 2011. godine.

Međunarodni odbor crvenog križa je potvrdio kako su svi civili koji su htjeli evakuaciju evakuirani iz istočnog Alepa, te kako su uz njih evakuirani borci i ranjeni.

Iz UN-a govore o broju od 34,000 evakuiranih iz istočnog Alepa u prošlih tjedan dana, ali ujedno evakuaciju opisuju i kao traumatičan proces u kom su ranjivi ljudi u gomilama čekali satima na niskim temperaturama.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.