Policija u SAD-u slučajno upucala curicu (8), za ubojstvo optuženi tinejdžeri

Screenshot: Facebook

TINEJDŽER iz Pennsylvanije uhićen je zbog ubojstva 8-godišnje Fante Bility koja je izgubila život u policijskoj pucnjavi u kolovozu ove godine.

Angelo "AJ" Ford (16) uhićen je u srijedu, a policija je već ranije pritvorila još jednog tinejdžera optuženog za ubojstvo malene Bility, 18-godišnjeg Haseina Stranda.

Oba tinejdžera optužena su za njeno ubojstvo mada ni jedan od njih nije ispalio metak koji ju je usmrtio, piše CNN.

"Ured je utvrdio da bi Ford i Strand trebali kazneno odgovarati za ubojstvo Fante Bility i za ranjavanje svjedoka događaja", rekao je okružni tužitelj Jack Stollsteimer.

Djevojčicu upucala policija

Do incidenta je došlo nakon svađe na srednjoškolskoj nogometnoj utakmici koja se odigravala 27. kolovoza. Ford i Strand pucali su jedan na drugoga iz vatrenog oružja i pritom ranili još jednu osobu. Na mjesto događaja stigla je policija te je pucala prema tinejdžerima.

"U pucnjavi policije ranjena su tri prolaznika i tragično ubijena Fanta Bility", kazao je Stollsteimer.

Obitelj tužila vlasti

Obitelj Fante Bility podnijela je krajem listopada tužbu protiv vlasti navodeći da je policija svjesno uzrokovala njezinu smrt i ranila njezinu sestru. Majka i braća tuže općinu Sharon Hill, šefa policije Josepha Kellyja i troje policajaca koji su pucali tijekom incidenta i ubili Bility.

Sud bi 18. studenoga trebao pregledati cijeli slučaj kako bi se utvrdilo je li upotreba smrtonosne sile od strane policije bila opravdana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.