Afganistanac optužen za ubojstvo u Zagrebu: Nisam kriv, ubojica je otišao iz zemlje

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje 25-godišnjem Afganistancu Wahidullahu Khoji zvanom Shams, optuženom za prošlogodišnje ubojstvo u Paromlinu u Zagrebu, javlja N1.

Tamo je prošle godine ubijen 23-godišnji Afganistanac Gula Walia Hotako. Za ovo ubojstvo se uz 25-godišnjaka terete još dvije nepoznate osobe, a slučaj je rasvijetljen prije dva tjedna nakon što je teško ranjeni Hotako pronađen u Paromlinskoj ulici. 

Sukob suprotstavljenih grupa krijumčara

Prema optužnici, ubojstvo se dogodilo između 22 i 23 sata, nakon što je došlo do sukoba suprotstavljenih grupa krijumčara u centru Zagreba. Tužiteljstvo navodi da je motiv bio spor oko prijevoza ilegalnih migranata.

Prema kronologiji događaja u optužnici, Khoje i jedan nepoznati muškarac su krenuli prema Hotaku u Paromlinskoj ulici. On je počeo bježati, ali su ga sustigli kod kućnog broja 7 i oštrim predmetom mu nanijeli četiri ubodne rane, piše N1. Mladić je od zadobivenih ozljeda preminuo u KBC-u Zagreb.

Dva tjedna kasnije Khoje je s još dvojicom sunarodnjaka uhićen u Rijeci, no samo je on na kraju optužen za ubojstvo mladog Afganistanca. Drugoj dvojici se na teret stavljaju prijetnje Hotakovom prijatelju te im se sudi u zasebnom procesu.

Optuženi Afganistanac: Nisam kriv. Čovjek koji je to napravio otišao je

Iznoseći osobne podatke, Khoje, koji je rođen u Afganistanu, kazao je kako zapravo nema državljanstvo ni putne isprave. Rekao je da je završio osnovnu školu, a i kako zbog problema s rukom nije sposoban za rad te da je iz Hrvatske planirao otići u Italiju.

"Nisam kriv. Čovjek koji je to napravio otišao je", izjavio je Khoje, negirajući krivnju, piše N1. Šest svjedoka će biti ispitano u nastavku suđenja od kojih su dvojica Afganistanci. Jedan od njih već se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu. Također, bit će ispitana i vještakinja za biološke tragove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.