Odbor za obranu podržao povlačenje hrvatskih vojnika s Golanske visoravni

Ilustracija: UN

SABORSKI Odbor za obranu jednoglasno je podržao odluku o povlačenju hrvatskih vojnika iz mirovne misije Ujedinjenih naroda na Golanskoj visoravni.

Ministar obrane Ante Kotromanović naglasio je na sjednici Odbora kako su pripreme za izvlačenje hrvatskih vojnika u tijeku. "Vrijeme izlaska znam, ali ga neću sada reći zbog sigurnosti. Nadam se da će to biti vrlo skoro. Naravno, ovisno o situaciji na terenu", istaknuo je Kotromanović.

Na prijedlog vanjskog člana Odbora, Vlatka Cvrtile, jednoglasno je izglasan zaključak kojim se Ministarstvo obrane obvezalo svaka dva mjeseca izvještavati Odbor o stanju u mirovnim operacijama u kojima sudjeluju hrvatski vojnici.

Podsjetimo, nakon napisa svjetskih medija da Hrvatska navodno prodaje oružje sirijskim pobunjenicima, predsjednik Ivo Josipović u dogovoru s Vladom, nedavno je inicirao postupak povlačenja hrvatskih vojnika s Golanske visoravni jer im nije zajamčena sigurnost.

"Želimo biti transparentni i otvoreni. Ništa ne krijemo"

Inače, HDZ-ov Josip Đakić pozvao je ministra Kotromanovića da članovima Odbora objasni zašto su neki dijelovi plana javne nabave proglašeni tajnim, te ga je pozvao da planove javne nabave transparentno predstavi javnosti, na što je ministar odgovorio.

"Mi smo u odnosu na 2011. godinu, pet puta srezali oznake tajnosti. S 880 milijuna kuna na 154 milijuna kuna ove godine. Vidite da pokušavamo biti transparentni. Ovo što je ostalo imamo od procesa koji traju, nažalost, ne možemo ih skinuti. Iduće godine bit će manje. Meni je drago da je još jednom postavljeno to pitanje. Želimo biti transparentni i otvoreni. Ništa ne krijemo", poručio je ministar obrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.