Novo nasilje u Egiptu: U samoubilačkom napadu na Sinaju poginule su najmanje četiri osobe

Foto: Google Maps

NAJMANJE četiri pripadnika egipatskih sigurnosnih snaga poginula su u samoubilačkom napadu na sjeveru Sinaja. Napad se dogodio na kontrolnoj točci kod grada el-Arish kada je na pregled došao automobil-bomba.

Među stradalima su i policajci i vojnici koji su radili na pregledu vozila i osoba. Egipatske sigurnosne snage nalaze se u velikoj ofenzivi protiv islamističkih militanata na Sinaju gdje su česti napadi na kontrolne točke.

Novi nemiri


Nakon što se stanje u Egiptu primirilo ponovno su počeli neredi diljem zemlje. U petak je došlo do sukoba i pritom je najmanje pet osoba izgubilo živote. To je bio povod za nove nerede tijekom vikenda kada se brojka poginulih popela na preko 50.

Jučer je objavljeno kako će se svrgnuti predsjednik Mohammed Morsi naći pred sudom 4. studenog. Optužuje ga se na poticanje na ubojstvo i nasilje zbog čega je živote izgubilo sedam osoba. Osim njega pred sudom će se naći i 14 starijih članova Muslimanskog bratstva koje su vlasti i službeno zabranile te uhitile sve važnije članove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.