Muke po Kerumu: Kotarac kupuje Perisku, Tommy preuzima supermarket u Jokeru

ZNATE zašto splitski gradonačelnik Željko Kerum nije došao na otvaranje svjetski poznatog Croatia Boat Showa? Kako se dogodilo da je propustio svoj omiljeni sajam, raskošne jahte koje su mu tako prirasle srcu? Blagaićev Boat Show pohodio je i kada nije bio gradonačelnik, već tajkun u usponu, a dolazak mu prve godine mandata nije poremetio ni dr. Duje, kojeg je u naletu iskrenosti titulirao kretenom. Kad je već tome tako, kada je splitski sajam nautike Kerum pretvorio u vlastiti terapijski centar, kako to da ga jučer nismo vidjeli na otvaranju? Što je to bilo tako hitno i bitno?

Tko će dati kredit Kerumu od 50 milijuna eura?!

Odgovor je jednostavan. Kerum za više ništa nema vremena, osim za sebe samog. Otprilike u doba otvaranja sajma, splitski je gradonačelnik vodio dramatične pregovore u jednoj poslovnoj banci (podaci poznati redakciji, op.a.). Kerum je bio vrlo napet, što i ne čudi budući da mu za koji mjesec stiže obaveza od 26 milijuna eura. Kako bi to pokrio prinuđen je dignuti gotovo dvostruko veći kredit, koji bi navodno trebao poslužiti i za dovršenje Marjana. Treba staviti i nešto pologa pa je Kerum u intenzivnim pregovorima sa najizglednijim kupcima poslovnih prostora i ostalih nekretnina.

Joker Tommy

Već smo izvijestili da je najozbiljniji kupac za dućane stari partner iz NTL-a Tomislav Tommy Mamić. Pregovori se navodno još vode, ali je, kako čujemo, sve spremno za promjenu menadžmenta u najvažnijem Kerumovom dućanu, onom smještenom u prizemlju Jokera. Teško je vjerovati da će se ostati samo na tome. Preuzimanje je navodno stvar dana, no ugovor još nije potpisan.

Ministrica rodica dala Perisku, vrhnje kupi Kotarac?

Polog za novi kredit iznosi vrlo konkretnih 15-ak milijuna eura pa je sasvim jasno da prodaja dućana neće biti dovoljna. Periska je Kerumov kapitalni objekt u samom središtu Splita, kojeg je dobio u trampi za Standu blagonaklonošću bivše ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt, s kojom je sasvim slučajno u rodijačkim odnosima. Za Perisku je svojedobno bio zainteresiran Ivica Budalić, vlasnik robne kuće Maja, no posljednje informacije govore da bi u novi posao žarko želio ući splitski građevinski mogul Zvonko Kotarac.

Kotarac o Periski: Ne bih to komentirao

Čuli smo se s Kotarcem. Nije baš bio rječit. "Ne bih to komentirao", bilo je sve što se od Kotarca moglo doznati. Stari je to Kerumov partner, lijepo su surađivali na projektu POS-ovih stanova na Brodarici. Sad kad je Kerumu voda došla do grla, lijepo bi bilo da Kotarac da ruke i pomogne kolegi. Ako ništa drugo, Kerum se kao gradonačelnik makar pobrinuo da povisi vrijednost Periske time što je za par milijuna iz gradske blagajne uredio križanje pred objektom. Vjerojatno je to u maniri starog trgovca ponudio kao gratis.

Kerumova igra života

Činjenica je, dakle, da gradonačelnik Splita sve manje ima vremena za Split, što možda i nije loše. Jer kada brine, brine da sve strpa sebi u džep. Ovakva situacija će potrajati još koji mjesec dok se ne prebrodi kriza. Neizvjesno je što će se potom dogoditi. Kerum kredit još nije pogodio, većina banaka mu je već prije okrenula leđa zbog prevelike zaduženosti i nesigurne otplate. Sve i ako se "kreda" sredi, veliko je pitanje što će biti. Bez trgovine više nema "casha" i u toj situaciji Kerumu je dovršetak Marjana apsolutni imperativ! Sad se igra "va bank". Na život ili smrt. Kocka je bačena, ali se više ne igra za stolom u Lava ili Burića, već u cijeli imetak!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.