Hamnei: SAD bi zbacile iransku vlast, samo da mogu

Foto: Guliver Image / Getty Images

IRANSKI vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, u subotu je ustvrdio da bi SAD zbacile vlast u Iranu kad bi to mogle, dodajući da se Washington prema Teheranu ponaša poput "nadzornika koji se u sve miješa", objavili su iranski mediji.

U govoru u povodu obilježavanja 35. obljetnice Islamske revolucije, Hamnei je napomenuo da se dužnosnici koji žele ponovno pokrenuti gospodarstvo ne bi smjeli oslanjati na moguće ukidanje sankcija, nego na vlastitu domišljatost.

"Američki dužnosnici javno tvrde kako ne pokušavaju ostvariti promjenu režima u Iranu. To je laž. Ne bi se nećkali ni trenutak, samo kad bi to mogli učiniti", citirala je Hamneijeve riječi agencija Fars.

"Naše (neprijateljsko) stajalište spram Sjedinjenih Američkih Država posljedica je toga da se ponašaju poput nadzornika koji se u sve miješa", kazao je Hamnei.

Iranski vrhovni vođa ni riječju nije spomenuo pregovore između Irana i svjetskih sila u cilju postizanja rješenja dugogodišnjeg spora o nuklearnom programu Islamske Republike.

No ponovio je da Iran u kontaktima s "neprijateljima" mora biti spreman na promjenu taktike, ali ne i na kompromis o svojim temeljnim načelima.

"Rješenje naših gospodarskih problema nije gledanje prema van u nadi da će sankcije biti uklonjene... Kao i uvijek, savjetujem našim dužnosnicima da se oslone ne beskrajne potencijale našeg društva", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.