Direktorica Milsa trebala dati otkaz bratu zbog krađe, a nagradila ga plaćom iako je radio u suprugovoj firmi?!

Screenshot: Street View

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Mileve Mimice Lucić, bivše direktorice Mils trgovine, i to zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te više od dva milijuna kuna štete.

Radi se o neosnovanim isplatama plaća i stimulacijama. Među "nagrađenima" su i brat optužene te njegova supruga.

Bratu plaćao Mils dok je radio u suprugovoj firmi

Državno odvjetništvo u optužnici navodi kako je Mimica Lucić dala nalog za isplatu plaće bratu Filku Mimici premda nije radio u Milsu već u tvrtki njezinog supruga Lećevačkoj mljekari Pramenka.

Filku Mimici tako je isplaćeno 745 tisuća kuna, iako je trebao dobiti otkaz jer je u Milsu 2007. godine uhvaćen u krađi sira. Brat optužene direktorice priznao je odgovornost, premda je ustvrdio kako nije kriv za manjak sira.

Za nevjestu stimulacija od pola milijuna kuna, u dućanu obavljala pravne poslove

Ispao je problem i sa stimulacijama Filkove supruge koja je radila kao zaposlenica Mils trgovine u dućanu na splitskom pazaru. U tri godine isplaćeno joj je čak 528 tisuća kuna stimulacije. Državno odvjetništvo smatra kako se radilo o neopravdanoj isplati, no obrana uvjerava da je stimulacija isplaćena jer je uz svoje redovne zadaće zaposlenica kao diplomirana pravnica obavljala pravne poslove za Mils. 

Državno odvjetništvo nije prihvatilo navode obrane jer za isplate nije pronađena vjerodostojna dokumentacija.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.