hnl

Igrao je u Serie A i trebao je biti pojačanje za Osijek, odlazi kao totalni promašaj

Foto: NK Osijek

NIGERIJSKI napadač Jerry Mbakogu (27) više nije član Osijeka. Tu je vijest objavio klub na svojim službenim stranicama.

Osijek i Nigerijac sporazumno su raskinuli ugovor koji je prošloga ljeta bio sklopljen na jednu plus jednu godinu, a ta druga ipak neće biti aktivirana, što znači da će iskusni napadač potražiti novu sredinu.

U Gradski vrt je Mbakogu stigao krajem ljetnog prijelaznog roka prošle godine s obećavajućom reputacijom iz talijanske Serie B, a okušao se jedne sezone i u najjačoj konkurenciji na Apeninima. U Osijek je stigao iz Padove i Uprava kluba od njega je očekivala velike stvari. Međutim, Nigerijac je u Slavoniju došao totalno nepripremljen, uslijed duge pauze zbog ozljede koju je vukao. U ovih godinu dana nije se uspio vratiti u formu zbog koje je dobio poziv slavonskog prvoligaša.

Jedini pogodak u Vukovaru

U dresu Osijeka odigrao je samo deset utakmica, sedam u državnom prvenstvu i tri u Kupu Hrvatske. U borbi za bodove samo je jednom, protiv Istre 1961 na domaćem terenu, startao od prve minute, u svim ostalim ogledima je ulazio u drugom poluvremenu, najčešće potkraj utakmice. U Kupu je sva tri puta prigodu dobivao u drugih 45 minuta, a jedini je pogodak postigao protiv Vuteks Sloge u Vukovaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.