Trener Real Sociedada: Sučić ne poznaje ligu, a ni nas. Nadamo se brzoj prilagodbi

Foto: Profimedia

TRENER nogometaša Real Sociedada rekao je u subotu da novopridošli hrvatski reprezentativac Luka Sučić ima "puno potencijala" i da je "jako talentiran", pa se nada njegovim dobrim igrama u Španjolskoj. Real Sociedad u nedjelju će ugostiti madridski Rayo Vallecano u 1. kolu španjolskog prvenstva. Trener Imanol Alguacil uvrstio je 21-godišnjeg Sučića na popis igrača koji konkuriraju za nastup.

"Luka ne poznaje španjolsku ligu ni nas, ali jako je talentiran i ima velik potencijal sa svojim fantastičnim stasom", izjavio je Alguacil na konferenciji za medije. "Nadamo se da će se brzo adaptirati i da će nam donijeti puno veselja", dodao je. Sučić, 185 centimetara visok veznjak, došao je u Baskiju prije dva tjedna iz austrijskog prvaka Salzburga. Dosad je igrao samo u Austriji, gdje je i rođen.

U prugastom plavo-bijelom dresu s brojem 24 mogao bi u Real Sociedadu zamijeniti 28-godišnjeg španjolskog reprezentativca Mikela Merina, koji je na izlaznim vratima kluba. "Izostavio sam Merina jer ima otvorene razgovore s drugim klubom. Vidjet ćemo što će biti", rekao je Alguacil. Španjolski mediji navode da je Merino blizu prelaska u londonski Arsenal. Real Sociedad prošle je sezone završio na šestom mjestu u prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.