Real vodio 3:0 protiv Alavesa pa skoro ostao bez pobjede

Foto: EPA

REAL MADRID je pobijedio Alaves 3:2 u sedmom kolu La Lige i zamalo ispustio pobjedu nakon što je vodio 3:0 od 49. minute. Aktualni europski i španjolski prvak poveo je u prvoj minuti golom Lucasa Vazqueza. Vinicius Junior probio je lijevu stranu i savršeno asistirao Realovom veteranu, koji je bez problema pogodio za vodstvo.

Real je nakon 49 minuta vodio 3:0

Realova dominacija okrunjena je u 40. minuti golom Kyliana Mbappéa. Bila je to lijepa akcija Judea Bellinghama i Francuza. Bellingham i Mbappé odigrali su dupli pas, a Mbappé je akciju započeo odigravanjem petom. Potom ga je Bellingham proigrao u dubinu, a Mbappé je rutinski pogodio za 2:0. U 49. minuti Rodrygo je pogodio nakon asistencije Lucasa Vazqueza.

Alaves zabio dva gola u dvije minute

Činilo se kako Real do kraja neće imati problema. Međutim, Alaves je zabio u 85. minuti kada je kapetan Protesoni lijepo pogodio s 20-ak metara. Dvije minute kasnije Kike Garcia zabija za 3:2 i šok na Santiago Bernabeuu, nakon lijepe akcije s Carlosom Benavidezom.

Modrić ušao u igru

Hrvatski kapetan Luka Modrić igrao je od 69. minute, kada je ušao umjesto Federica Valverdea. Zaradio je i žuti karton u samom finišu utakmice zbog prigovora. Real je ovom pobjedom došao na bod zaostatka za Barcelonom, koja ima utakmicu manje. Alavés je na osmom mjestu. U sljedećem kolu Real gostuje kod Atletica, a Alaves ide Getafeu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.