UFC

Jedan od najvećih svih vremena spreman vratiti se iz mirovine zbog Khabiba i novca

Foto: Instagram

KHABIB NURMAGOMEDOV jedan je od najdominantnijih boraca na svijetu. U 28 borbi ostvario je isto toliko pobjeda, a 29. trijumf lovit će 24. listopada protiv Justina Gaethjea.

Prije nekoliko mjeseci Khabib je naveo trojicu boraca koje još mora pobijediti kako bi ga se smatralo najvećim borcem svih vremena.

"Moram pobijediti Dustina Poiriera, moram pobijediti Tonyja Fergusona i na kraju moram pobijediti Georgesa St-Pierrea. Nakon toga me možete zvati najboljim borcem", rekao je Khabib.

Nakon toga je pobijedio Poiriera, Ferguson je izgubio od Justina Gaethjea i umanjio svoje šanse da se bori s Khabibom, a GSP je u mirovini. 

Legendarni GSP se odlučio na umirovljenje nakon što su propali pregovori upravo za borbu protiv Nurmagomedova, ali ne treba otpisati njegov povratak. Navodno i u Khabibovom posljednjem ugovoru s UFC-om postoji posebna klauzula o borbi s Georgesom St-Pierreom.

GSP, jedan od najvećih boraca svih vremena, u karijeri je upisao 26 pobjeda i dva poraza, od Matta Serre i Matta Hughesa. U UFC-u je držao titulu velter kategorije, dok je u svojoj posljednjoj borbi prije tri godine uzeo i onu u srednjoj kategoriji pobjedom protiv Michaela Bispinga.

"I dalje sam u dobroj formi, ali nisam se dugo borio i trebao bih odraditi dobar trening-kamp za povratak. Zasad sam u mirovini i borilačkoj Kući slavnih. Međutim, ako UFC pokaže želju i dođe mi s ponudom koju ne mogu odbiti, vraćam se", rekao je GSP i tako ostavio mogućnost ulaska u oktogon s Khabibom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.