Evo koliko je Dinamo zaradio remijem u Ligi prvaka

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DINAMO je u drugom kolu Lige prvaka protiv Monaca na Maksimiru remizirao (2:2). Iako je vodio 2:0 sjajnim golovima Petra Sučića i Martina Baturine, nije uspio zadržati vodstvo do kraja. U 74. minuti je loše branio prekid i Salisu je smanjio vodstvo, a onda je u 89. minuti Zakaria zabio iz penala.

Osim bolje situacije na tablici, to mu je donijelo i ozbiljan novac. Tako je prvak Hrvatske samo ovom utakmicom zaradio 700 tisuća eura. Podsjetimo, svaka pobjeda u glavnoj fazi natjecanja vrijedi 2.1 milijuna eura, a svaki remi se nagrađuje sa 700.000 eura. Dinamo je samo plasmanom u glavni dio Lige prvaka zaradio 34 milijuna eura. 

Dio novčane nagrade Dinamu je bio zajamčen nastupom u play-offu - za sudjelovanje u ovoj fazi natjecanja ekipe dobivaju 4.29 milijuna eura. No Dinamo je za prolaz od UEFA-e dobio  još 18.6 milijuna eura. Uz to, na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga, može računati na još najmanje 10 milijuna eura. Ukunpo, hrvatski prvak će zaraditi preko 30 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.