Bjelica: Čestitao sam svojim igračima na pobjedi

Foto: EPA

DINAMO je remizirao s Monacom na Maksimiru u utakmici drugog kola Lige prvaka. Rezultat je bio 2:2, s tim da je Dinamo vodio 2:0 do sredine prvog poluvremena. Golove za Dinamo zabili su Petar Sučić i Martin Baturina, dok su za Monaco pogađali Mohammed Salisu i Denis Zakaria.

Bjelica: Svi igrači su odigrali odlično

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu tijekom 95 minuta. vodili smo 2:0 i ništa nije upućivalo da bi nas protivnik moglo ugroziti. Čestitao sam igračima na pobjedi ovo je pobjeda, iako ne vrijedi tri boda. Imamo što za reći u Ligi prvaka. Protiv nijednog protivnika nećemo biti inferiorni. U najmanju ruku ćemo biti kao ovdje protiv Monaca. Odigrali smo perfektnu utakmicu. Kad ostavite Monaco, ekipu koja je pobijedila Barcelonu, na dvije šanse, onda ste napravili dobar posao.

Da je bio bolji teren, možda ne bi Nevistić pogriješio kod gola, ali možda bi i neke naše situacije bile drugačije. Taktički smo biti perfektni, bez treninga. To su inteligentni igrači kojima sam samo rekao što želim, a oni to naprave. Nemam nikome što za zamjeriti. Svi su bili odlični.

Ekipa je u novom sustavu pokazala da može biti konkurentna. Radujem se sljedećim utakmicama u Ligi prvaka. Najveće su zasluge od Sergeja Jakirovića. On je ovu ekipu selektirao i trenirao. Posvetit ću mu ovaj bod, žao mi je što nismo pobijedili da mu posvetim i tri boda. Kad nasljeđujete nekoga, nasljedujete i njegov rad ili nerad.

Isključenje? Dobio sam žuti jer je skočila klupa. Drugi put sam tražio prekršaj. Ne razumijem, ali dobro. Podsjetilo me to na situaciju protiv Benfice u Lisabonu. Ali dobro, prihvaćamo odluku sudaca.

Čovjek koji je sa mnom pričao prije pet mjeseci u Njemačkoj, četvrti sudac, pričao je sa mnom na engleskom. Rekao sam mu da može i na njemačkom. Naučio sam njemački nakon 20 godina života u Austriji", zaključio je Nenad Bjelica nakon utakmice.

Baturina: Više je sudačkih odluka išlo na njihovu stranu

"Ne bih prihvatio bod. Rekli smo da ćemo ići na pobjedu. Nije mi jasan kriterij suđenja, ali stvarno su neke odluke išle na njihovu stranu. Pitao sam suca kako oni nije bio penal na Bruni, a ovo je za Monaco. Jako mi je žao zbog ove utakmice.", rekao je Martin Baturina.

Sučić: Odigrali smo utakmicu perfektno

"Ostaje žal. Mogu pohvaliti sve dečke od prvog do zadnjeg, kao i stožer. nije mala stvar odigrati ovako dobru utakmicu protiv ovakve ekipe. Morali smo se baciti na glavu da zadržimo vodstvo. Dogodile su se neke greške i stvarno nam je žao što nismo pobijedili.

Ovo nam je putokaz za dalje, moramo se okrenuti budućim utakmicama. Ostavili smo Monaco na minimumu šansi. Odigrali smo utakmicu perfektno, trudili smo se, navijači su nam dali podršku i hvala im na tome jer su došli po ružnom vremenu. Kod gola mi je Bati dao loptu.

Vidio sam da mi dolazi obrambeni igrač i da će teško promijeniti smjer. Nakon lažnjaka jedino što sam mogao je prebaciti golmana. Sad nas čeka odmor i regeneracija jer teško je bilo igrati po ovom terenu. Moramo se najprije pripremiti za Varaždin, a dalje ćemo vidjeti", rekao je Petar Sučić za HRT nakon utakmice.

Mišić: Moramo igrati kao danas i rezultati će doći

Odigrali smo odličnu utakmicu, radili smo sve što smo se dogovorili. Poveli smo 2:0 i nažalost nije nam bilo dovoljno. Na Petkoviću nije bio penal, a na njihovom igraču jest. Mi smo jedan mali klub kojem mogu ovo napraviti. Taktički smo bili odlični, nisu nam praktički ništa stvorili.

Imali smo velik rezultatski pad. Pokazali smo prošlo kolo i danas da možemo. Moramo igrati kao danas i mislim da će pobjede doći. Trener želi karakternu ekipu koja igra jednostavno. Kvalitetu znamo da imamo i rezultati će doći. Salzburg na m je sljedeći, nije dobro krenuo u sezonu, kao ni mi. Moramo im pokušati uzeti tri boda.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.